Onnistumis-
tarinat

Nikamakaaren rasitusmurtuma

”Vuonna 2000 syntyneellä jääkiekkoa harrastavalla pojallamme oli alaselkä oireillut jo loppuvuodesta 2013. Tammikuussa 2014 selkä kipeytyi niin, että lääkäri määräsi otettavaksi magneettikuvan lannerangasta. Kuvauksen tulos L5 nikamakaarten rasitusmurtuma molemmin puolin. Lääkärin ohje oli 3 kk lepoa. Samana päivänä kun diagnoosi oli saatu, poika itse ilmoitti asiasta valmentajalle. Valmentaja kysyi, onko asiantuntijan laatima kuntoutussuunnitelma tehty. No eihän sitä vielä samana iltana ollut, kun ei ollut edes tietoa kuka sellainen asiantuntija voisi olla.

Etsiskelin netistä aiheeseen liittyvää tietoa ja löysin Teemu Siliuksen artikkelin: Alaselän rasitusmurtuma – paluu lajiin. Seuraavana aamuna soitto Teemulle ja ensimmäinen käyntiaika oli varattu. Asumme Kouvolassa ja edestakainen matka Teemun luokse toi autonmittariin 270 km. Ensimmäisen käyntikerran jälkeen olimme koko perhe vakuuttuneita, että nuo kilometrit eivät olleet turhaan ajettuja.

Nuorelle pojalle, jonka elämäntapa on ollut urheilu, olisi kolmen kuukauden lepo ollut katastrofi. Kävimme Teemun luona kahden viikon välein. Uuden ohjelman saaminen takasi sen, että haastetta oli riittävästi, eikä kyllästymistä ohjelman suorittamiseen tullut. Konkreettinen harjoitteluohjelma oli vain osa kuntoutusta. Vähintään yhtä merkittävää oli henkinen valmennus ja keskustelu Teemun kanssa. Teemu on innostava alansa ammattilainen, joka myös kuuntelee asiakasta.

​Tuntuu hyvältä, kun voi luottaa siihen, että tekee kuntoutuksessa oikeita asioita. Saatujen ohjeiden avulla kuntoutus on helppo toteuttaa. Ja helpolla en tarkoita fyysisesti helppoa. Sopivassa haasteessa on mielestäni koko nuoren urheilijan kuntoutuksen juju. Kuntoutusjakson jälkeen voi poikamme palata turvallisin mielin takaisin oman lajinsa pariin. Koko perhe kiittää. ”

– Atte ja vanhemmat, Jenni ja Raine Kouvolasta

Muita onnistumistarinoita

Varaa aika

Ensimmäinen askel hyvinvointiin on varauksen tekeminen Tension Pointille.

Ajanvaraukseen

Hae vaivan tai oireen perusteella

Varaa aika

Ei quick fixejä, ei taikatemppuja, vaan jatkuvaa kehonhuoltoa. Emme voi kuitenkaan auttaa, mikäli et tule käymään meillä. Nettiajanvarauksen avulla olemme halunneet tehdä tämänkin askeleen mahdollisimman helpoksi. Varaa aika!

Ajanvaraukseen

Naprapatiaa ja hierontaa Helsingin Hermannissa. Sinulle, kun haluat pitää itsestäsi huolta.

Lähde mukaan matkaan

Hae vaivaa tai oiretta

Hae vaivaa tai oiretta vaivan nimellä, ja pääset hakutulosten kautta lukemaan vaivaan tai oireeseen liittyvää tekstiä, sekä sen itsehoito-ohjeita.