Vaivat

Fasettilukko

Fasettilukko-termiä käytetään kuvattaessa selkärangan pienen fasettinivelen lukkiutumista ja siitä johtuvaa kiputilaa. Naprapatiassa fasettilukosta puhuttaessa puhutaan nivelen toimintahäiriöstä. Nivel ei suinkaan ole pois paikaltaan niin kuin usein kuullaan sanottavan, vaan kyse on ennemminkin nivelen liikkuvuuden heikentymisestä. Fasettinivelissä on nivelpintojen lisäksi pienet rustot, jotka ohjaavat nivelen toimintaa. Äkillisen paikallisen fasettikivun (fasettilukko) uskotaankin johtuvan tämän ruston kiilautumisesta nivelpintojen väliin liikkeen aikana.

Oireeseen auttaa:


Naprapatia

Oireet

Fasettilukon aiheuttama kipu alkaa usein äkillisesti jonkin liikkeen aikana. Kivun tunne voi estää tietyn liikesuunnan tekemisen paikallisen, mahdollisesti terävän kivun vuoksi. Kipu, jonka fasettilukko aiheuttaa, lisääntyy kun nivelelle asetetaan painetta ja helpottuu kun niveleen kohdistuvaa painetta vähennetään. Fasettiperäisessä kivussa löytyy siis pääsääntöisesti aina kivuton asento eikä lepokipua ole.

Hoito

Akuutti fasettilukon aiheuttama kipu helpottaa pääsääntöisesti parin viikon aikana jo itsestäänkin. Tärkeää on liike kivun sallimissa rajoissa. Manuaalisen terapian keinoin tehtävät nivelen mobilisaatio ja manipulaatiohoidot saavat aikaan usein välittömän kivun helpottumisen.  Toistuvissa fasettiperäisissä kivuissa me Tension Pointilla perehdymme tarkemmin fasettilukon alkuperään, jotta oireilut saadaan taltutettua.

Varaa aika

Ensimmäinen askel hyvinvointiin on varauksen tekeminen Tension Pointille.

Ajanvaraukseen

Hae vaivan tai oireen perusteella

Varaa aika

Ei quick fixejä, ei taikatemppuja, vaan jatkuvaa kehonhuoltoa. Emme voi kuitenkaan auttaa, mikäli et tule käymään meillä. Nettiajanvarauksen avulla olemme halunneet tehdä tämänkin askeleen mahdollisimman helpoksi. Varaa aika!

Ajanvaraukseen

Naprapatiaa ja hierontaa Helsingin Hermannissa. Sinulle, kun haluat pitää itsestäsi huolta.

Lähde mukaan matkaan

Hae vaivaa tai oiretta

Hae vaivaa tai oiretta vaivan nimellä, ja pääset hakutulosten kautta lukemaan vaivaan tai oireeseen liittyvää tekstiä, sekä sen itsehoito-ohjeita.