Vaivat

Hyvänlaatuinen asentohuimaus

Aluksi potilastarina oireiden alkamisesta:

”Sunnuntai aamu, heräsin hyvinvoivana ja virkeänä hyvien yöunien jälkeen. Oli laiska aamu, aamupalan jälkeen heittäydyin vielä sohvalle, koska ei ollut kiire mihinkään. Sohvalta noustessani huomasin oloni omituiseksi ja huonoksi. Tunsin lievää orastavaa huimausta ja hieman huonovoinitisuutta. Olo huononi kohtuullisen nopeasti, aloin hikoilla ja olo oli tuskainen.  Hetken päästä menin sängyn päälle makaamaan ja silloin se iski. Maailma alkoi pyöriä vinhaa vauhtia ja tuli kiire wc-pöntölle oksentamaan huonovointisuuden vuoksi.”

Oireet voivat alkaa siis erittäin nopeasti ja aiheuttajasta tietämätön voi säikähtää ja hakeutua välittömästi päivystykseen, mikä ei koskaan ole huono vaihtoehto. Oireen taustalla on sisäkorvan tasapainoelimen virheellinen toiminta. Tasapainoelimen nesteellä täytettyihin kaarikäytäviin voi kertyä sakkaa, joka aiheuttaa virheellisen aistimuksen liikkeen aikana.

Oireeseen auttaa:
Oireet

Tiettyyn asennonmuutokseen liittyvä lyhyt ja nopea kiertohuimaus. Oireina voi olla myös huonovointisuutta ja jopa oksentelua. Oireet eivät kuitenkaan estä liikkumista. Oireet voivat parantua päivissä, mutta jatkua myös viikoista kuukausiin.

Hoito

Toipumista voidaan nopeuttaa tietynlaisilla omatoimisilla liikesarjoilla, joiden tarkoitus on liikuttaa kaarikäytäviin kertynyttä sakkaa.

Varaa aika

Ensimmäinen askel hyvinvointiin on varauksen tekeminen Tension Pointille.

Ajanvaraukseen

Hae vaivan tai oireen perusteella

Varaa aika

Ei quick fixejä, ei taikatemppuja, vaan jatkuvaa kehonhuoltoa. Emme voi kuitenkaan auttaa, mikäli et tule käymään meillä. Nettiajanvarauksen avulla olemme halunneet tehdä tämänkin askeleen mahdollisimman helpoksi. Varaa aika!

Ajanvaraukseen

Naprapatiaa ja hierontaa Helsingin Hermannissa. Sinulle, kun haluat pitää itsestäsi huolta.

Lähde mukaan matkaan

Hae vaivaa tai oiretta

Hae vaivaa tai oiretta vaivan nimellä, ja pääset hakutulosten kautta lukemaan vaivaan tai oireeseen liittyvää tekstiä, sekä sen itsehoito-ohjeita.