Vaivat

Välilevyn pullistuma

Välilevyn pullistumat eli prolapsit liittyvät pääasiallisesti selkärangan luonnolliseen degeneraatioon eli rappeutumiseen. Tämä on selkämme luonnollinen kehitysprosessi, jonka aikana välilevyn ominaisuudet muuttuvat. Tämän prosessin aikana välilevyn rakenne muuttuu ja toisinaan välilevyn sisäinen pehmyt massa pääsee työntymään taaksepäin, painaen hermokudokseen tai ei.

Oireeseen auttaa:


Naprapatia

Oireet

Välilevyn pullistuma ilmenee monenlaisina oireina. Mikäli hermoon kohdistuu painetta tai välilevymassan happamuuden aiheuttamaa kemiallista ärsytystä, oireena voi olla jalkaan säteilevää kipua, lihasheikkoutta ja/tai tuntomuutoksia. Välilevyn pullistumia ilmenee myös magneettikuvissa sivulöydöksinä, vaikka potilaalla ei olekkaan niihin viittaavaa oiretta.

Hoito

Välilevyn pullistuman toteaminen ei vaadi välttämättä magneettikuvausta, vaan se voidaan todeta usein vastaanotolla tehtävällä kliinisellä tutkimuksella. Noin 75 % välilevynpullistumista paranee ilman leikkaushoitoa konservatiivisin keinoin. Oikeilla hoito-ohjeilla toipumista voidaan nopeuttaa ja mahdollista uusiutumista ennaltaehkäistä. Keskeisessä osassa kuntoutusta on omatoiminen harjoittelu, johon annamme yksilölliset ohjeet. Lisäksi oireita voidaan usein helpottaa vastaanotollamme manuaalisella terapialla.

Varaa aika

Ensimmäinen askel hyvinvointiin on varauksen tekeminen Tension Pointille.

Ajanvaraukseen

Hae vaivan tai oireen perusteella

Varaa aika

Ei quick fixejä, ei taikatemppuja, vaan jatkuvaa kehonhuoltoa. Emme voi kuitenkaan auttaa, mikäli et tule käymään meillä. Nettiajanvarauksen avulla olemme halunneet tehdä tämänkin askeleen mahdollisimman helpoksi. Varaa aika!

Ajanvaraukseen

Naprapatiaa ja hierontaa Helsingin Hermannissa. Sinulle, kun haluat pitää itsestäsi huolta.

Lähde mukaan matkaan

Hae vaivaa tai oiretta

Hae vaivaa tai oiretta vaivan nimellä, ja pääset hakutulosten kautta lukemaan vaivaan tai oireeseen liittyvää tekstiä, sekä sen itsehoito-ohjeita.